Var med och tävla

I tävlingen Smart industri kan teknikföretag som utvecklas med digital teknik delta. Både företag med egen produktion och de som levererar tjänster till producerande företag kan nomineras.

Vi vill helt enkelt belöna företag som använder teknik och resurser på smarta och effektiva sätt för att öka sin produktivitet och konkurrenskraft. Nomineringstiden till 2018 års tävling gick ut den 30 september. Prisutdelningen sker i början av 2019.

2017 genomfördes den andra omgången av tävlingen. Pris och hedersonmämnanden delades ut på IVA i Stockholm den 1 februari. Läs mer om pristagarna här.

2016 genomförde vi den första omgången av tävlingen och delade ut priset den 31 januari 2017.

Vi båda tillfällena fick vi in många nomineringar för företag som på olika sätt utnyttjat digitaliseringens möjligheter och som lett till smarta lösningar som inneburit

  • Kortare ledtider eller ökad tillgänglighet genom att data använts på ett innovativt sätt
  • Förenklade processer inom engineering och design
  • Produktivitetstillväxt
  • Effektivare resursutnyttjande
  • Nya kunderbjudanden och affärsmodeller

Att delta ger ditt företag många tillfällen att lyfta digitaliseringsfrågorna. Låt dig gärna inspireras på de möten vi arrangerar runt hela landet. Läs mer om dem under fliken Forum och möten på hemsidan.

Ledande företagsledare ingår i juryn för Smart industri. Första pris är en kunskapsresa för att studera hur företag i andra länder möter digitaliseringens utmaningar. Resans program skräddarsys efter det vinnande företagets inriktning och önskemål.

För mer information: kontakta Johan Carlstedt, Monica Sannerblom eller Jan Westberg som ingår i projektledningen